Top 5 najtraženijih lokacija u Novom Sadu

Novi Sad je drugi najtraženiji grad u Srbiji, glavni grad autonomne pokrajine Vojvodine i administrativni centar okruga Južna Bačka. Nalazi se u južnom delu Panonske Nizije na granici geografskog regiona Bačke i Srema. Leži na obalama Dunava, a u neposrednoj je blizini Fruška Gora. Novi Sad nudi puno prilika za zaposlenje, studiranje, gajenje dece, bogat noćni život pa je idealan i za samce i za porodice sa decom. Jedinstven je grad koji svojim razvojem nije narušio stil života svojih građana.

Mi vam predstavljamo top 5 najtraženijih lokacija za život u Novom Sadu:

1. Liman

Već godinama omiljeno mesto za stanovanje u Novom Sadu je Liman. Nalazi se u jugoistočnom delu grada, na levoj obali Dunava. Sastoji se od 4 dela: Liman 1,2,3 i 4. Udaljen je svega desetak minuta od centra grada a još manje od Dunava. Na Limanu se nalazi univerzitetski grad u okviru kojeg su fakulteti, studentski domovi, zdravstveni dom pa je najprivlačnija lokacija za studente. Još neke lokacije na Limanu su: sportsko-trgovački centar Spens, kej, tržni centri Promenada i Merkator.

2. Grbavica

Grbavica je jedno od najvećih naselja Novog Sada. Struktura stanova i blizina centra su ono što privlači mlađe bračne parove i studente. Ovde se nalaze brojne prodavačice, kafići, restorani, frizerski saloni, apoteke kao i Limanska pijanca i Futoški park.
Na Grbavici se nalazi čak 7 obrazovnih ustanova: tri srednje škole, dve osnovne škole, visoka škola strukovnih studija kao i škola za osnovno i srednje obrazovanje dece ometene u razvoju.
Takodje, ovde se nalaze i dva groblja koja datiraju čak iz 1800. godina: Jevrejsko i Katoličko groblje.

3. Novo Naselje

Novo Naselje ili Bistrica idealna je lokacija za one koji žele mir. Nalazi se zapadno od centra Novog Sada. Odlično je povezano sa svim delovima grada pa se može jednostavno stići svuda autom, biciklom ili gradskim prevozom.
Jedna od najvećih prednosti Novog Naselja su široki bulevari idealni za šetnju, dobra pokrivenost školama i predškolskim ustanovama kao i velikim zelenim površinama.

4. Detelinara

Detelinara se sastoji od stare i nove Detelinare. Graniči se velikim bulevarima a naselja koja su joj u blizini su Novo Naselje i Jugovićevo. Karakteristična je po malim trgovačkim i uslužnim radnjama, pijacama koje ispunjavaju potrebe stanovnika. Između zgrada su skriveni parkovi sa zelenim površinama za šetnju i rekreaciju.

5. Centar - Stari grad

Sam centar Novog Sada je uvek atraktivan, kako za život tako i za ulaganje. Ogledalo je burne istorije ovih prostora i predstavlja pravu riznicu kulturnom- istorijskog bogatstva.
Veliki broj kulturnih, javnih i obrazovnih ustanova kao i značajne građevine i vjerski objekti smešteni su upravo u Starom gradu. Zmaj Jovina ulica koja se poteže od Trga Slobode do Vladičanskog dvora je najpopularnija ulica koju krase brojni kafići, restorani i omiljena je za šetnju Novosađana.